Damer aktiv: fra og med det året en fyller 16 år

· Småjenter/Smågutter,

· Lillejenter/Lillegutter,

Aldersbestemmelsene er absolutte i herreklassene. Men arrangøren åpner for underårige spillere i dameklassen.

Det er rene dame/jente og herre/gutteklasser. Det tas forbehold om at klasser kan slås sammen dersom det er for få påmeldte lag.

Eventuelle mix-lag (blandt gutter og jenter) meldes på i herre/gutte-klassene uansett fordeling av kjønn på laget. Det spilles i de årsklasser som gjelder for kommende fotballsesong.

NB! Det spilles på kunstgressdekke i fotballhallen, parkett i flerbrukshallen og kunsstoffdekke i håndballhallen. Det må benyttes innendørssko/futsalsko på parkett/kunststoffdekke. Kunstgressdekket i fotballhallen er nytt og fylt med sand. Av den grunn vil sklitaklinger vil være forbudt, pga. stor fare for skader på seg selv og/eller andre.

SPILLEREGLER

1.Spillebanen: Kampene spilles på inntil 2 håndballbaner og inntil 3 kunstgressbaner inne i fotballhallen.

2. Antall spillere: På banen brukes 4 utespillere + keeper, dog kan lillegutter/lillejenter bruke 5 utespillere + keeper. Ingen begrensning på totalt antall spillere på hvert lag. Det anbefales 2-4 innbyttere som kan byttes inn når som helst.

3. Spillernes utstyr: KUN joggesko/fotballsko uten knotter er tillatt i håndballhallene. Sko med svarte såler som setter merke på dekket, er forbudt. I kunstgresshallen kan sko med knotter benyttes (ikke skruknotter). Det er påbudt med leggbeskyttere. Spillere uten leggbeskyttere vil bli tatt av banen.

4. Draktlikhet: Ved draktlikhet skal det lag som er nevnt først i programmet, skifte drakter. Sekretariatet har vester for utlån. Sørg for å skifte i god tid, slik at forsinkelser unngås.

5. Lag som ikke møter: Lag som ikke møter til fastsatt tid, taper kampen med resultatet 0-0. Trekker et lag seg fra turneringen etter å ha spilt en eller flere kamper, strykes alle lagets kamper.

6. Kampens begynnelse: En kamp kan ikke begynne med mindre laget har keeper og 3 utespillere.

7. Avspark: Det laget som er nevnt først i programmet tar avspark. Motspillere må være minimum 5 meter unna. NB: Det er ikke tillatt å skyte direkte i mål fra avspark.

8. Utspill fra keeper/målspark: Målkast erstatter målspark. Ballen kan ikke kastes over midtstreken, og gjøres dette gjenopptas spillet med indirekte frispark til motstanderlaget. Frisparket tas fra midtbanen.  Når ballen er i spill etter målkast, kan målvakten ikke berøre ballen på ny før den har vært berørt av en annen spiller.  Har målvakten ballen i fast grep etter en redning, og ballen fortsatt er i spill, kan målvakten kaste ballen over midtstreken, men kan fortsatt ikke legge ned ballen til seg selv.

9. Innkast: Innkast erstattes med innspark, og må taes innen 4 sek (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene), og motspiller må være minst 2 meter fra ballen. Innsparkets standbein, skal stå på eller bak sidelinjen. Det kan ikke gjøres mål direkte fra innspark.

10. Frispark/straffespark: Ved frispark må alle motspillere være minst 5 meter fra ballen inntil den er i spill og frisparket må taes innen 4 sek. Dersom 4 sekunder overskrides, går ballen til motspiller (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene).  Straffespark tas på 6-meters linjen rett foran mål. Alle spillere med unntak av den som skal ta sparket må være utenfor straffesparkfeltet, bak ballen og minst 5 meter fra straffesparkmerket.

11. Hjørnespark: Hjørnesparket må taes innen 4 sekunder (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene).

12. Offside: Offside dømmes ikke.

13. Ballen i taket: Dersom et lag skyter ballen i taket er ballen ute av spill. Spillet gjenopptas ved at det andre laget får tildelt et inndirekte frispark rett under treffpunktet. Er treffpunktet innenfor straffesparkfeltet skal frisparket tas på det nærmeste sted på straffefeltlinjen.

14. Utvisning: Spillere i småjente/smågutte klassen og eldre kan utvises fra kampen. Laget må da spille med en spiller mindre i tre minutter før en annen spiller kan komme inn. Dommer skal informeres før ny spiller kan settes inn.   Utvist spiller får automatisk minimum en kamp karantene. Utvisningene vurderes av jury, og evt. flere kamper kan bli tildelt ut fra alvorlighetsgraden.

15. Spilletid: Kampene i gruppespill og sluttspill spilles i 11 minutter uten sidebytte, med 2 minutt pause mellom hver kamp. Finalen spilles 2x10 minutter uten pause. Alle lag må være på banen og klar til kamp til oppsatt tid.

16. Premiering: Pokal til vinnerlaget og deltakermedaljer til spillere i klasse lillejenter og lillegutter.

17. Spillesystem: Hvor mange lag som går videre til sluttspill avhenger av antall puljer og antall lag totalt i årsklassen. I klassene lillegutter/lillejenter avvikles det ikke sluttspill. Klasser kan slås sammen, hvis det er få påmeldte eller det er mest hensiktsmessig for en god opplevelse.

18. Tabellrangering: Rekkefølgen i hver pulje avgjøres på følgende måte:

1. Antall poeng
  2. Målforskjell
  3. Mest scorede mål
  4. Innbyrdes oppgjør
  5. Dersom alt dette likt, vil det bli loddtrekning om retten til å gå videre.

19. Sluttspillkamper: Ved uavgjort i sluttspillkampene (fram til og med semifinaler), skal kampen avgjøres med straffekonkurranser. Det vil være et eget område for straffesparkkonkurranse.

20. Finale: Finale spilles i 2x10 minutter uten pause, kun med sidebytte. I finalen teller ikke cornere. Ved uavgjort i finalen blir det 5 min ekstra (golden goal), det første målet vinner. Ved fortsatt uavgjort etter 5 minutter spillforlengelse, avgjøres kampen med  straffekonkurranse (5 skudd hver) til man har en vinner.

21. ProtesterProtester skal være skriftlige, og må leveres sekretariatet senest en time etter kampslutt. Sekretariatet skal ha beskjed senest 5 min etter kampslutt om protest vil bli skrevet/levert. Protestgebyr er kr 500,- som betales ved innlevering av protesten. Protestgebyret tilbakebetales hvis protesten taes til følge. Juryens avgjørelse er endelig og kan ikke appelleres.