Åge Sylstad til minne

Postet av Namsos IL - Fotball den 27. Mar 2015

Åge Sylstad er borte. Midtbanespilleren og midtstopperen på NILs A-lag på 1960- og 70-tallet. Mannen med den lune humoren, kvikke replikken, men også med den bestemte meningen om det som skjedde på fotballbanen.

Han rakk så vidt å passere 70 år før sykdommen ble for mye å bære.

Åge vokste opp i en fotballinteressert familie i Kleppen. Med en storebror som både var spiller og leder i NIL, og en lillebror som var trener for aldersbestemte lag i klubben i en årrekke.

Åge viste tidlig gode ferdigheter på fotballbanen, og ble kretsmester for NIL både i gutte-, junior- og i seniorklassen.

Han reiste tidlig til sjøs som så mange andre ungdommer fra byen på 1960-tallet, men kom tilbake på NILs A-lag og fikk være med på klubbens første store opptur da det ble spill i 3. divisjon i 1967.

Åge var både pasningssikker og teknisk god på fotballbanen, og hevdet seg godt i 3. divisjon. Noen år senere spilte han midtstopper da det ble et nytt opprykk til 3. divisjon høsten 1974. To år senere avsluttet han karrieren på A-laget som spillende trener i 3. divisjon.

I mange år etter både dømte han for NIL og spilte oldboysfotball i klubben.

Etter hvert bygde han sitt eget hus i Kleppen og stiftet familie. Da Geir Åge og Line spilte bydelsseriefotball var det naturlig at Åge var med som trener og lagleder. Og fotballinteressen beholdt Åge til det siste.

De siste årene fulgte han barnebarna i bydelsserien, og du kunne møte han både på Klompenbanen og i Kleppen på kamp.

De siste månedene kjempet han en hard kamp mot sykdommen, men under Namsos-cupen i februar møtte han likevel opp for å se ungene leke seg med lærkula inne i Namsoshallen.

Det sier litt om hvor mye fotballen betød for Åge Sylstad.

Vi lyser fred over Åges minne.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.