NIL Fotball fikk støtte til Glømmen-akademiet!

Postet av Namsos IL - Fotball den 14. Sep 2018

Namsos Fotball fikk Coop-penger

I pausen på søndagens kamp på Lerkendal mellom RBK og Haugesund fikk Namsos Fotball en gavesjekk på 5.000 kr. fra Coop Midt-Norge og RBK. Midlene skal gå til å støtte klubbens arbeid med jentefotballen.


 Vil løfte jentefotballen

–Det er utrolig hyggelig å få denne støtten. Vi søkte om midler fra Coop-RBK fondet til å gi et ekstra tilbud til jenter i 13-15 års alderen som ønsker å trene mer enn i klubbhverdagen, sier Bente Skaftnesmo, leder i Namsos Fotball. 

Ivar Andreas Asbøll fra Namsos Fotball var på plass for å motta midlene, og fikk anledning til å gå gjennom spillertunnelen på vei til utdelingen som skjedde ute på matta. Det hele ble vist på storskjermen på Lerkendal.

Namsos Fotball søkte om midler til «Glømmen-akademiet», der målet er å løfte jentefotballen i NIL og i klubbene i området rundt Namsos. Trøndelag Fotballkrets gikk også inn med samme beløp, slik at klubben i alt fikk 10.000 kr. til arbeidet med jentefotballen.

-Vi ønsker å dra med oss jentene i hele Namdalsregionen på dette prosjektet. Tilbudet er gratis, og sist vinter hadde vi to samlinger. Sist vinter deltok spillere fra Kolvereid, Lierne, Hållingen, Overhalla, Spillum, Gullvikmoen og Namsos. Med denne støtten fra Coop, kan vi øke til fire, sier Skaftnesmo. 


Fokus på talentutvikling

Da Coop Midt-Norge og RBK inngikk sin samarbeidsavtale i 2015, etablerte man samtidig et fond for regional talentutvikling. Fra salget av RBK-brød i Coop sine butikker settes det hvert år av et beløp som gis til breddeidrettsklubber. 

–Denne gang valgte vi å sette fokus på jentefotballutvikling, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge. –Vi valgte å dele midlene mellom flere, det er veldig mange klubber som gjør en fantastisk jobb med å drive jentefotball i alle aldre. Vi vet at det jobbes godt i Namsos Fotball, og ønsker å bidra ytterligere til dette, sier Vik-Mo.


Viktig for RBK

-Vi i RBK er veldig opptatt av å støtte opp om det arbeidet som skjer ute i breddeklubbene, enten det er innenfor jente- eller guttefotballen, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub. -Samfunnsansvaret står sterkt i klubben, der deler vi og Coop samme verdisyn. Vi er opptatt av å engasjere oss lokalt, sier Moe Dyrhaug, som fikk selskap av RBK-ving Pål Andre Helland under utdelingen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.