REGLER NAMSOSCUP

For Namsos Cup gjelder som utgangspunkt Norges Fotballforbund sine Spilleregler for 5' er fotball.

1.Spillebanen:
Kampene spilles på håndballbane(r) og på kunstgressbaner inne i fotballhallen.

2. Antall spillere:
På banen brukes 4 utespillere + keeper (lillegutter/lillejenter kan bruke 5 utespillere + keeper etter avtale mellom lagene). Ingen begrensning på antall spillere på hvert lag. Det anbefales 2-4 innbyttere som kan byttes inn når som helst. NB! Det er ikke lov å bytte spillere mellom lagene underveis i cupen.

3. Spillernes utstyr:
Bare joggesko/fotballsko uten knotter er tillatt i håndballhallen(e). Sko med svarte såler som setter merke på dekket, er forbudt. I kunstgresshallen kan sko med knotter benyttes (ikke skruknotter). Det er påbudt med leggbeskyttere. Spillere uten leggbeskyttere vil bli tatt av banen.

4. Draktlikhet:
Ved draktlikhet skal det lag som er nevnt først i kampoppsettet skifte drakter. Sekretariatet har vester for utlån. Sørg for å skifte i god tid, slik at forsinkelser unngås.

5. Lag som ikke møter:
Lag som ikke møter til fastsatt tid, taper kampen med resultatet 0-0. Trekker et lag seg fra turneringen etter å ha spilt en eller flere kamper, strykes alle lagets kamper.

6. Kampens begynnelse:
En kamp kan ikke begynne med mindre laget har keeper og 3 utespillere. Det lag som er nevnt først i kampoppsettet tar avspark. De andre spillerne må være på egen banehalvdel og minst 5 meter unna ballen. NB! Det kan ikke skytes direkte i mål fra avspark.

7. Utspill fra keeper/målspark:
Målkast erstatter målspark. Ballen kan ikke kastes over midtstreken, og gjøres dette gjenopptas spillet med indirekte frispark til motstanderlaget. Frisparket tas fra midtbanen. Når ballen er i spill etter målkast, kan målvakten ikke berøre ballen på ny før den har vært berørt av en annen spiller. Har målvakten ballen i fast grep etter en redning, og ballen fortsatt er i spill, kan målvakten kun kaste ballen ut av straffesparkfeltet.

8. Innkast:
Innkast erstattes med innspark, som må taes innen 4 sek (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene), og motspiller må være minst 2 meter fra ballen. Innsparkets standbein skal stå på eller bak sidelinjen. Det kan ikke gjøres mål direkte fra innspark.

9. Frispark/straffespark:
Ved frispark må alle motspillere være minst 5 meter fra ballen inntil den er i spill, og frisparket må taes innen 4 sek. Dersom 4 sekunder overskrides, går ballen til motspiller (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene).

Straffespark tas fra 7-meter, rett foran mål. Alle spillere med unntak av den som skal ta sparket må være utenfor straffesparkfeltet, bak ballen og minst 5 meter fra straffesparkmerket.

10. Hjørnespark:
Hjørnesparket må taes innen 4 sekunder (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene).

11. Offside:
Offside dømmes ikke.

12. Ballen i taket:
Dersom et lag skyter ballen i taket er ballen ute av spill. Spillet gjenopptas ved at det andre laget får tildelt et indirekte frispark rett under treffpunktet. Er treffpunktet innenfor straffesparkfeltet skal frisparket tas på det nærmeste sted på straffefeltlinjen.

13. Utvisning:
Spillere 13 år og eldre kan utvises fra kampen. Laget må da spille med én spiller mindre i tre minutter før en annen spiller kan komme inn. Spilleren som får rødt kort må automatisk stå over lagets neste kamp også. Ved alvorlige forseelser kan straffen utvides. Dette er det opp til dommeren å avgjøre.

14. Protest:
Sekretariatet skal ha beskjed senest 5 min etter kampslutt om protest vil bli levert. Protester skal være skriftlig, undertegnet av lagleder og leveres sekretariat senest 30 min etter kampslutt. Protestgebyr på kr. 200.- må også innbetales parallelt. Protestgebyret tilbakebetales hvis
protesten taes til følge. Juryens avgjørelse er endelig og kan ikke appelleres.

Spilletid:
Alle kamper spilles i 15 minutter uten sidebytte, med 1 minutts pause mellom hver kamp, så alle lag må være raske med å komme seg på banen før egen kamp. I finalene spilles det 2x10 minutters omganger.

Premiering:
Premiering av vinnerlaget i klassene gutter, jenter, smågutter og småjenter. Deltagerpremier til alle spillere i klassene lillegutter og lillejenter.

Spillesystem:
Hvor mange lag som går videre til sluttspill avhenger av antall puljer og antall lag totalt i årsklassen. I klassene lillegutter/lillejenter avvikles det ikke sluttspill.

Rekkefølgen i hver pulje avgjøres på følgende måte:
1. Antall poeng
2. Målforskjell
3. Mest scorede mål
4. Innbyrdes oppgjør
5. Dersom alt dette likt, vil det bli loddtrekning om retten til å gå videre.

Sluttspillkamper:
Ved uavgjort i sluttspillkampene, vinner det lag som har flest cornere, ved likt antall cornere blir det loddtrekning.

I finalen teller ikke cornere. Ved uavgjort blir det 2x3 min forlenget spilletid (golden goal), det første målet vinner. Ved fortsatt likhet avgjøres kampen med straffespark - 5 til hvert lag. Ved fortsatt likhet etter 5 straffespark skal det skytes ett og ett straffespark, av de samme spillerne som skjøt de første 5, pr lag til ett lag har vunnet.

MERKNAD
4 sekunders regelen:
Hensikten med denne regelen er at spillet skal settes hurtig i gang etter stans i spillet. Det er opp til dommeren å avgjøre når tidsrammen på 4 sekunder er overskredet. Som en rettesnor gjelder: fra det tidspunkt spilleren/laget kan sette ballen i spill og til den blir satt i spill, skal det ikke gå mer enn 4 sekunder. Her må det tas hensyn til alder og ferdigheter i de yngste klassene. 4 sekunder gjelder også for keeperen.