NA Julecup

Namsos IL Fotball arrangerer sin tradisjonelle Julecup i Namsoshallen 4. og 5. juledag.


Jule Cup'en spilles i følgende klasser:

  • En klasse for aktive damespillere eldre enn 16 år (5.juledag)
  • En klasse for aktive herrespillere eldre enn 16 år (5.juledag)
  • En mosjonsklasse for damer eldre enn 16 år (5.juledag)
  • En mosjonsklasse for herrer eldre enn 16 år (5.juledag)
  • Klasser for gutter/jenter 15 og 16 år (4.juledag)
  • Klasser for gutter/jenter 13 og 14 år(4.juledag)
  • Klasser for gutter/jenter 11 og 12 år (4.juledag)


Aldersbestemmelsene er absolutte i herreklassene. Men arrangøren åpner for underårige spillere i dameklassen, hvor de fysiske forskjellene ikke er så framtredende. Det må uansett sendes inn en begrunnet søknad om dette til arrangementsansvarlig. Dette gjelder også for klassene som spiller 4.juledag.

Det er rene dame/jente og herre/gutteklasser. Det tas imidlertid forbehold om at klasser kan slås sammen dersom det er for få påmeldte lag. Mixlag meldes på i herre/gutte klassene uansett fordeling av kjønn på laget. Det spilles i de årsklasser som gjelder for kommende fotballsesong.

I klassene 13/14, 15/16 og 17+ blir det kåret en vinner. Det blir det ikke i den yngste klassen.

Hver pulje vil normalt avvikle sine innledende kamper i løpet av 3-4 timer.

Kampenes varighet er 11 min med 2 min pause mellom hver kamp.

Det er derfor svært viktig at alle lag er klare til start når foregående kamp er avsluttet. Dersom dere må låne vester, må det være gjort i god tid før kampstart.

I klassene som spiller 4. juledag er deltageravgiften kr. 150,- pr. spiller, mens deltageravgiften er kr. 250,- pr. spiller for de som

spiller 5. juledag. Deltageravgiften skal betales i sekretariatet før lagets første kamp. Der leveres også spillerliste med navn og fødselsår.

Spillerliste cup

Arrangøren gjør oppmerksom på at cupen ikke har egen ulykkesforsikring for spillerne.

Vårt ønske er at dere får en flott opplevelse i Namsoshallen, med mye fin og morsom fotball, og vi håper å slippe å se "grisespill". Det vil det bli slått hardt ned på.

Vi ønsker tilbakemelding på ting dere synes vi kan forandre på. Vi er mottakelige både for ros og ris, da vi ønsker å arrangere en cup hvor alle trives. Etter hvert som lagene melder seg på, vil de bli lagt inn under påmeldte lag.


REGLER

1.Spillebanen:
Kampene spilles på inntil 2 håndballbaner og inntil 3 kunstgressbaner inne i fotballhallen.


2. Antall spillere:
På banen brukes 4 utespillere + keeper, dog kan lillegutter/lillejenter bruke 5 utespillere + keeper. Ingen begrensning på totalt antall spillere på hvert lag. Det anbefales 2-4 innbyttere som kan byttes inn når som helst.


3. Spillernes utstyr:
Bare joggesko/fotballsko uten knotter er tillatt i håndballhallene. Sko med svarte såler som setter merke på dekket, er forbudt. I kunstgresshallen kan sko med knotter benyttes (ikke skruknotter). Det er påbudt med leggbeskyttere. Spillere uten leggbeskyttere vil bli tatt av banen.


4. Draktlikhet:
Ved draktlikhet skal det lag som er nevnt først i programmet, skifte drakter. Sekretariatet har vester for utlån. Sørg for å skifte i god tid, slik at forsinkelser unngås.


5. Lag som ikke møter:
Lag som ikke møter til fastsatt tid, taper kampen med resultatet 0-0. Trekker et lag seg fra turneringen etter å ha spilt en eller flere kamper, strykes alle lagets kamper.


6. Kampens begynnelse:
Det laget som er nevnt først i programmet tar avspark. En kamp kan ikke begynne med mindre laget har keeper og 3 utespillere.


7. Avspark:
Det laget som er nevnt først i programmet tar avspark. Motspillere må være minimum 5 meter unna. NB
: Det er ikke tillatt å skyte direkte i mål fra avspark.


8. Utspill fra keeper/målspark:
Målkast erstatter målspark. Ballen kan ikke kastes over midtstreken, og gjøres dette gjenopptas spillet med indirekte frispark til motstanderlaget. Frisparket tas fra midtbanen. Når ballen er i spill etter målkast, kan målvakten ikke berøre ballen på ny før den har vært berørt av en annen spiller. Har målvakten ballen i fast grep etter en redning, og ballen fortsatt er i spill, kan målvakten kun kaste ballen ut av straffesparkfeltet.


9. Innkast:
Innkast erstattes med innspark, som må taes innen 4 sek (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene), og motspiller må være minst 2 meter fra ballen. Innsparkets standbein, skal stå på eller bak sidelinjen. Det kan ikke gjøres mål direkte fra innspark.


10. Frispark/straffespark:
Ved frispark må alle motspillere være minst 5 meter fra ballen inntil den er i spill, og frisparket må taes innen 4 sek. Dersom 4 sekunder overskrides, går ballen til motspiller (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene).

Straffespark tas på 6-meters linjen rett foran mål. Alle spillere med unntak av den som skal ta sparket må være utenfor straffesparkfeltet, bak ballen og minst 5 meter fra straffesparkmerket.


11. Hjørnespark:
Hjørnesparket må taes innen 4 sekunder (her må dommere ta hensyn til alder og ferdighet i de yngste aldersklassene).


12. Offside:
Offside dømmes ikke.


13. Ballen i taket:
Dersom et lag skyter ballen i taket er ballen ute av spill. Spillet gjenopptas ved at det andre laget får tildelt et inndirekte frispark rett under treffpunktet. Er treffpunktet innenfor straffesparkfeltet skal frisparket tas på det nærmeste sted på straffefeltlinjen.


16. Utvisning:
Spillere i småjente/smågutte klassen og eldre kan utvises fra kampen. Laget må da spille med en spiller mindre i tre minutter før en annen spiller kan komme inn.


Spilletid:
Alle kamper spilles i 11 minutter uten sidebytte, med 2 minutt pause mellom hver kamp. Alle lag må være på banen og klar til kamp til oppsatt tid.


Premiering:
Pokal til vinnerlaget og deltakermedaljer til spillere i klasse lillejenter og lillegutter.


Spillesystem:
Hvor mange lag som går videre til sluttspill avhenger av antall puljer og antall lag totalt i årsklassen. I klassene lillegutter/lillejenter avvikles det ikke sluttspill.


Rekkefølgen i hver pulje avgjøres på følgende måte:
1. Antall poeng
2. Målforskjell
3. Mest scorede mål
4. Innbyrdes oppgjør
5. Dersom alt dette likt, vil det bli loddtrekning om retten til å gå videre.


Sluttspillkamper:
Ved uavgjort i sluttkampene, vinner det lag som har flest cornere, ved likt antall cornere blir det loddtrekning.


I finalen teller ikke cornere. Ved uavgjort blir det 5 min ekstra (golden goal), det første målet vinner, og evt. straffekonkurranse.


Protester:
Protester skal være skriftlige, og må leveres sekretariatet senest en time etter kampslutt. Sekretariatet skal ha beskjed senest 5 min etter kampslutt om protest vil bli levert. Protestgebyr er kr 100,- Protestgebyret tilbakebetales hvis
protesten taes til følge. Juryens avgjørelse er endelig og kan ikke appelleres.

Powered by: Bloc