BESTE SERIESTART FOR HERRENES A-LAG PÅ OVER 50 ÅR

Postet av Namsos IL - Fotball den 11. Mai 2017

Vi må langt tilbake i tid for å finne en like god seriestart for NIL Fotball som i år. Ja, faktisk har det gått over 50 år siden blåtrøyene startet sesongen med fire strake seirer!

A-laget startet årets seriespill i 4. divisjon med 2-0-seier borte mot Stj./Blink 2 første helga i april. Deretter er Charlottenlund (2-1), Rørvik (2-0) og Vuku (3-0) blitt slått.

Dermed har laget muligheten til å ta sin femte strake seier når trondheimslaget Vestbyen besøker Grong Sparebankbanen lørdag.

Uansett utfallet av den kampen har årets mannskap skrevet historie: Ikke siden 1966 har NIL innkassert like mange seirer fra sesongstart! Også den gang spilte NIL i 4. divisjon, men det var riktignok kun en nordtrøndersk serie. Namsos vant sine seks første oppgjør før de spilte uavgjort. Mannskapet gikk ubeseiret gjennom serien og rykket til slutt opp til 3. divisjon etter å ha vunnet kvalifiseringa – hvor det ble seirer mot Brekstad og Orkdal samt 0-1-tap for Brage.

Toppscorere i 1966 var Finn Sefaniassen (22 mål) og Leif Kjørsvik (20 mål).

Så gjenstår det å se om dagens NIL-lag kan tangere eller sågar slå rekorden fra 1966. Da må de i så fall slå Vestbyen hjemme lørdag og Levanger 2 borte mandag 22. mai.

Det siste hinderet kan virke som det vanskeligste. Levangers andrelag imponerte stort da de knuste Stj./Blink 2 hele 10-1 på hjemmebane tidligere denne uka. Men i fotball kan som kjent alt skje!

Vi ønsker A-laget lykke til videre i sesongen – og ønsker publikum velkommen til Kleppen lørdag 13. mai klokka 16.00. Fotball er best live – og akkurat nå er NIL-gutta i støtet!


Jubel for a-laget i 1966Jubel i Namsos-leiren høsten 1966 da opprykket til 3. divisjon ble sikret med seier 3-2 mot Orkdal i Kleppen. Matchvinner Åge Jakobsen ble båret på gullstol etterpå. (Bildet er fra NAs arkiv og er benyttet i NIL-boka av Espen Sandmo, som ble utgitt i 2012)





Jubel for a-laget i 2017Jubel i Namsos-leiren våren 2017 etter sesongens fjerde strake seier. Kay Rune Edvardsen, Bjarne Falch Skaret og Alexander Breistrand scoret da NIL vant 3-0 borte mot Vuku. (Foto: NA)



KICK OFF 2017

Postet av Namsos IL - Fotball den 1. Mai 2017

Vi fikk nok en fin kveld med yrende liv i Kleppen, da KICK OFF 2017 ble arrangert 25/4. Med dette ble sesongen offisielt sparket i gang!

En stor takk rettes til våre spillere, trenere og lagledere, som satte et fint preg på arrangementet, samt til foreldre og besteforeldre for hjertelig deltakelse. Namsos musikkorps med sine flotte musikalske innslag, bidro også til at vi fikk ei trivelig ramme rundt arrangementet! Fotografen likeså, som foreviget alle lag i tur og orden! Takk for det!

Det skapte stolthet og stor glede å se over 200 små og store fotballspillere i NIL drakter ute på Grong Sparebank banen! Alle lag i bydels- og kretsserien ønskes herved en sesong fylt med herlige fotballopplevelser! Lykke til med sesongen, alle sammen! Se flere bilder her